Ве покануваме на отворањето на изложбата на сесиите на Ликовната колонија Галичник 2015-2016, на која земаа учество 14 уметници и тоа:
Bert Janssen Берт Јансен – Холандија, Thierry Tillier Тиери Тилер – Белгија, Бахрам Ќалилов – Азербејџан, Mia Jovanovska Михаела Јовановска – Македонија, Вели Мир Велимир Жерновски – Македонија, Jeroen Huisman Јерум Хуисман – Холандија, Marija Sotirovska Марија Сотировска – Македонија, Aneta Dimovska Aneta Dimova Ivanova Анета Димовска – Македонија, Kristina Bozurska Кристина Божурска – Македонија, Mischa Badasyan Миша Бадасијан – Ерменија, Лазар Пејовиќ – Црна Гора, Toshiaki Tomita Тошиаки Томита – Јапонија, Kostas Shahpazis Костас Шахпазис – Грција, Vladimir Miladinovic Владимир Миладиновиќ – Србија. Ве очекуваме, на дружба!